top of page
ccx application.jpg

A  CCX™ terméktípust nagyobb keresztszelvény méretű, egyenletes profilozású medrek, mint például öntöző, belvíz- és csapadékvízelvezető csatornák erózióvédelmi és vízszivárgás-csökkentő burkolására terveztük. 

MI A CCX™?

A CCX védett technológiai eljárással speciális cementkeverékkel töltött két, szálszerkezettel összeszőtt geotextil rétegből áll. Az alsó, LLDPE réteg a kimagasló vízzárást, a kompozitbeton réteg pedig a hosszú távú tartósságot biztosítja.

A CCX™ könnyen letekercselhető és teríthető meglévő vagy új földmedrek burkolásához, betonburkolatok javításához. Kivitelezése jelentősen gyorsabb, egyszerűbb és költséghatékonyabb, mint a hagyományos betonburkolási technológiák.

 

Mindezek eredményeként a CCX™ ideális megoldás nagyobb keresztszelvény méretű medrek, mint például öntözőcsatornák burkolásához, javításához, megnöveleve azok élettartamát, csökkentve a szivárgási vízveszteségeket.

Jelenleg a CCX™ két típusa érhető el: a CCX-MAT™ (CCX-M™) erózióvédelmi és a CCX-BARRIER™ (CCX-B™) szigetelőlemez és biztonsági tartály alkalmazásokra. A CCX™ termékek teljesítik a GCCM termékcsoportra bevezetett ASTM D8364 szabvány előírásait.

ccx full.jpg

CCX™ JELLEMZŐI

High-Impermeability.png

KIEMELKEDŐ VÍZZÁRÁS

Durable.png

TARTÓS

Long-Term-Performance.png

HOSSZÚ ÉLETTARTAM

Eco-friendly.png

ALACSONY ÖKO LÁBNYOM

navy compass.jpg

CCX™ FELHASZNÁLÓI ELŐNYÖK

GYORS KIVITELEZÉS

A kivitelezés rövid technológiai időigénye és a beton magas kezdőszilárdsága eredményeként a javítandó műtárgy állásideje minimalizálható. Folyamatos vagy feszített üzemű létesítmények  esetében, ahol a karbantartásra tervezett állásidő korlátozott, lehetőséget biztosít jelentősen nagyobb felületű mederjavítási munkák elvégzésére.

CSÖKKENT SZIVÁRGÁSI VESZTESÉG

A hagyományos beton burkolási megoldások a földmozgások hatására töredezhetnek, ami jelentős vízveszteséget okozhat, a létesítmény alámosódhat, legrosszabb esetben a betonelemek összecsúszhatnak, a csatorna összeomolhat.

A CCX™ a szálerősítésű szerkezete révén nagyfokú talajmozgásokat is képes kiegyenlíteni, akadályozva a szerkezeti töréseket, egyben megtartva a nagyfokú vízzárást.

KOMPOZIT MEGOLDÁS

A CCX™ egyesíti a geomembrán vízzáróságát a beton szilárdságával és tartósságával. A CCX™ a  geoműanyagokhoz hasonló kivitelezési sebességgel teríthető, vízkezelése után 24 órán belül kikeményedve használatra kész időtálló, nagy terhelhetőségű  betonréteget ad.

ALACSONY LOGISZTIKAI LÁBNYOM

10 cm vastag beton ~220kg/m² tömegéshez képest a CCX™ nyers egységtömege 14.5-15.5kg/m². Ez azt is jelenti, hogy logisztikai lábnyom szempontjából jellemzően 10x hatékonyabb, mint a hagyományos beton technológiák, kevesebb szállítóeszközt igényel, csökkenti az általános költségeket.

workers installing ccx.jpg
workers installing ccx 1.jpeg

MÉRETEZÉS

CCX BEMUTATÓ VIDEÓ

ESETTANULMÁNYOK

Let's Talk
bottom of page