top of page

ÁTERESZBURKOLÁS

Concrete Canvas™ (CC)-t egyre többször alkalmazzák az öntött-, illetve lőtt betonos, vagy egyéb fedőrétegekkel történő javítások alternatívájaként, előregyártott elemek beépítése, vagy a műtárgy teljes cseréje helyett.  A kivitelezés gyorsasága, egyszerűsége, és a CC alakíthatósága jelentős technológiai és költségelőnyöket nyújt, főként, ha a műtárgy nehezen megközelíthető környezetben van. 

MIÉRT ÉRDEMES CC-T ALKALMAZNI ÁTERESZEK JAVÍTÁSÁHOZ?

A CC tartós megoldást biztosít korrodált, vagy hordalékos, erős áramlások következtében tönkrement átereszek javításához, ezzel csökkenti a műtárgy teljes cseréjének szükségességét.

A CC alkalmazásának előnyei átereszek javításához:

Környezetbarát - A környezetvédelmi hatóságok a helyi ökoszisztémát érintő mellékhatási miatt egyre többször tiltják a hagyományos lövellt beton alkalmazását. A CC alacsony lúgtartalma, kimosodási veszélytelensége, alacsony gyártási energiafelhasználása mind hozzájárulnak, hogy más technológiáknál alacsonyabb környezetterheléssel, mellékhatások  nélkül, biztonsággal alkalmazható élő vízfolyamokban is.

Környezeti lábnyom - A kistekercs CC változat kézben szállítható, így szükségetelen nehézgépek alkalmazása, speciális alvállalkozók bevonása.

Tartósság - Kiváló a CC kopásállósága, még extrém környezeti hatásoknak is ellenáll, biztos védelmet nyújt különböző szúró, vagy egyéb mechanikai behatások, illetve állati károk ellen.

Költségmegtakarítás - A gyors kivitelezés, az alacsony környezeti lábnyom, a szakképesítés nélküli munkaerő alkalmazhatósága jelentős költségmegtakarítást eredményezhetnek más korrodálódott öntvény, vagy tönkrement épített átereszek hagyományos technológiákkal történő javításához képest.

KIVITELEZÉSI ALAPVELVEK

avoid voids 1.jpg

ALAPOZZON HÉZAGMENTESEN

secure cc 1.jpg

RÖGZÍTSE SZOROSAN

prevent ingress 1.jpg

ELŐZZE MEG AZ ALÁMOSÓDÁST

hydrate fully 1.jpg

HIDRATÁLJA TELJESEN

Tömörített, geotechnikailag stabil altalajon, durva-finomtükör felületet készítsen elő.

LETÖLTÉSEK

ESETTANULMÁNYOK ANGOL NYELVEN

MAGYAR NYELVŰ SZAKMAI ANYAGOK

Let's Talk
bottom of page